Akupunktur

Akupunktur är en del av Traditionell Kinesisk Medicin och är en mycket gammal och väl beprövad metod. En behandling innebär att man med tunna nålar stimulerar speciella punkter på kroppen för att reglera obalanser. Behandlingen syftar till att återställa balansen av qi i kroppen och på så sätt stimulera den självläkande förmågan i kroppen. 

Första besöket inleds med ett ingående samtal där vi reder ut de symptom du söker för och jag ställer frågor om det allmänna hälsotillståndet. Därefter ges en individuellt anpassad behandling. En behandling kan innehålla enbart akupunktur eller också inkludera andra metoder såsom:

  • koppning (sugkopp för att mjuka upp muskler och bindväv)

  • guasha (liten skrapa som man skrapar med på huden för att öka blodflödet)

  • reiki (läs mer)

En akupunkturbehandling gör inte ont. Även personer som upplever sig som nål- eller spruträdda brukar klara en behandling utan problem. Om personen mot förmodan inte vill ha just nålar kan jag arbeta med akupressur istället. Då trycker man på samma aku-punkter med fingertopparna.

Efter behandlingen är det vanligt att vi samtalar om egenvård i form av fysiska övningar, kostråd eller andra eventuella livsstilsförändringar.

 

Akupunktur kan också ges i förebyggande syfte.

 

1 behandling kostar 700 kr
 

Som yrkesterapeut har jag tystnadsplikt.

Som TKM akupunktör får man dessvärre inte lov att behandla gravida personer
enligt Socialstyrelsens regler.