top of page

Akupunktur

A-H-Ö

Akupunktur är en del av Traditionell Kinesisk Medicin och är en mycket gammal och väl beprövad metod. En behandling innebär att man med tunna nålar stimulerar speciella punkter på kroppen för att reglera obalanser av kroppens energi, sk qi och på så sätt stimulera den självläkande förmågan i kroppen. 

Första besöket inleds med ett ingående samtal där vi reder ut de symptom du söker för och jag ställer frågor om det allmänna hälsotillståndet. Därefter ges en individuellt anpassad behandling. En behandling kan innehålla enbart akupunktur eller också inkludera andra metoder såsom:

  • koppning (sugkopp för att mjuka upp muskler och bindväv)

  • guasha (liten skrapa som man skrapar med på huden för att öka blodflödet)

  • healing 

  • örtterapi

En akupunkturbehandling gör inte ont. Även personer som upplever sig som nål- eller spruträdda brukar klara en behandling utan problem. Om personen mot förmodan inte vill ha just nålar kan jag arbeta med akupressur istället. Då trycker man på samma aku-punkter med fingertopparna.

Efter behandlingen är det vanligt att vi samtalar om egenvård i form av fysiska övningar, kostråd eller andra eventuella livsstilsförändringar.

60 minuters behandling kostar 1050:-

Första tillfället kan ta något längre tid, samma pris gäller.

Healing

Healing är den äldsta behandlingsformen genom tiderna. Förmågan att ge healing tillhör oss alla men som med så mycket annat - ju mer vi tränar desto skickligare blir vi. 

När healing ges så balanseras hela människan. Läkning kan ske på alla nivåer; fysiskt, emotionellt, energimässigt och andligt. Att ta emot healing är ofta en väldigt skön och avslappnande upplevelse. 

Eftersom energi/qi räknas som den mest subtila substansen kan healing kan ske på många olika sätt. Under mina behandlingar arbetar jag intuitivt med min kropp som verktyg. Ibland trycker jag på vissa punkter eller lägger handen på klientens kropp eller ovanför i den sk Qi-kroppen. Ibland sker den största healingen i ett öppenhjärtligt samtal i form av närvaro och medkänsla.

Healing kan ges som ett komplement till akupunktur eller som en egen behandling.

60 minuters behandling kostar 1050:-

Örtterapi - Fytoterapi

Örtterapi innebär att man med örter hjälper kroppen att balansera eventuella obalanser. Örtterapi kallas också för fytoterapi. Fytoterapi är mer korrekt (fyto=växt) eftersom man inom örtterapi använder sig dels av örter men även av bär, bark, buskar och svampar.

Läran om medicinalväxter har en lång tradition över hela världen. Genom forskning har man kunnat bekräfta mycket som finns nedskrivet från den gamla traditionen. Forskningen har även visat på nya användningsområden för vissa växter.

Fördelar med örtterapi är att den förstärker och understödjer effekten av andra behandlingsformer och att den är ett billigare alternativ. Jag arbetar främst med örttextrakt och torkade örter i kapsel.

Konsultation i samband med akupunktur, healing eller coaching kostar inget.
Separat konsultation om 30 minuter kostar 500:-

Återbesök 15 minuter kostar 250:-

Kostnad för örter tillkommer.

 

bottom of page